söndag 28 februari 2010

Förkylt

Idag är jag ynklig. Huvudet känns som om det vore stoppat med bomull och jag är pappersnäsdukstillverkarnas mest ivriga sponsor.

Helgen har dock varit fin, med besök hos mamma och födelsedagsfirande systerdotter.

Mamma nämnde för ett tag sedan, att hon tyckte mycket om formen på "OS-mössan", så jag tog mig för att virka min egen variant, i lite mer lättanvända färger. Mössan är virkad i Järbos Duo-garn - ett mjukt och skönt, självrandande garn i jättefina färgvariationer.

 

Dessutom kom jag mig äntligen för att fotografera mobilfodralet jag skrivit om tidigare. Eftersom det inte virkades till en speciell telefon, är passformen kanske inte helt perfekt. Jag tycker dock om den virkade "knappen".



Hoppas ni får en riktigt fin vecka!
/Fröken Rimme

tisdag 23 februari 2010

Vår!

Jag har fått vårens första tulpaner - tack finaste! Tulpaner är mina absoluta favoritblommor. De är så härligt krispiga och rena i formen. Och vackra i alla färger. Även om vintern inte vill släppa greppet än på ett tag, så har jag i alla fall vår inne.

måndag 22 februari 2010

Suomalainen Leo


Leo är ett väldigt modigt och morgonpiggt litet lejon. Han hejar bara på Finland - särskilt nu när det är OS. I morse var han uppe redan före sex, för att få se hur de finska lejonen polerade isen med de blågula motståndarna.


Nu gick det ju inte så bra för lejonen, så Leo står mest i fönstret och ser sorgsen ut. Till kvartsfinalerna har jag lovat att baka karjalanpiirakka, så att Leo orkar heja desto mer!

söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag!

Som jag skrev igår, fick jag en rolig beställning inför Alla hjärtans dag. Min bror ville ha något fint att ge till sin sambo och tyckte att det var roligare att köpa något unikt av mig än att leta i en vanlig affär. Av naturliga skäl var vi snabbt överens om att ett hjärta vore fint, men sedan fick jag fria händer.

Här är en liten kärleksängel:

 

  

  

  

Ängeln är virkad i mestadels bomullsgarn. Till håret och hjärtat använde jag ett tunt, mjukt akrylgarn som jag borstade med nagelborste för att få en mjuk och fluffig känsla. Mönstret till hjärtat hittade jag hos stjernfall, men eftersom jag är så hopplös på att följa mönster, har jag ändrat litegrann. Först hade jag tänkt använda mitt fina effektgarn från greenpixey till vingarna, men det blev inte så bra. Det blev dock alldeles perfekt bakom vingarna och längs med nederkanten på klänningen!

Hoppas ni haft en fin söndag!

/Fröken Rimme

lördag 13 februari 2010

Bloggskugga

Nu har det inte varit mycket aktivitet på bloggen det senaste! Som tur är, har det varit desto mer aktivitet i livet. Jag har lämnat in(och håller fortfarande på med) diverse hemtentor och virkar under de flesta lediga stunder.

Jag har ju tidigare bloggat om att jag vann en garntävling hos greenpixey och nu har jag äntligen kommit mig för att ta kort på vinsten.


Garnerna var jättefina och det vita, med fjädrar, som skymtar i bakgrunden återkommer jag till snart. Dessutom fick jag en underbart söt liten kalender(längst ned till höger). Tack!

Eftersom det är alla hjärtans dag imorgon, har jag inte kunnat blogga så mycket om vad jag håller på med för tillfället. Jag fick en rolig beställning, där jag genast fick användning för det vita garnet i min garnvinst. Jag vill inte visa hela bilden förrän imorgon, men här är ett litet smakprov:

 

Jag virkade och skickade också ett mobilfodral till min mamma. Det känns lite mer okej att skriva om redan nu, eftersom hon öppnade presenten igår. Självfallet glömde jag att fotografera innan jag klistrade igen kuvertet, men fodralet är virkat i bomullsgarn i pastellfärger och istället för knapp, har jag virkat ett lila hjärta efter stjernfalls mönster.
Ja, just det! Jag har ju experimenterat lite med mönster till babyskor och så här blev resultatet:





 Skorna har jag faktiskt redan lagt ut på Tradera. Det är roligt att lägga ut lite småsaker där då och då. Jag ser det som en liten övning innan jag startar igång min shop på Etsy.

Egentligen skulle jag ha agerat flytthjälp och sedan gått på inflyttningsfest ikväll, men min envisa huvudvärk har placerat mig i soffan med virknålen. Nåja, det kunde ju ha varit sämre...

Ha en fin kväll!

/Fröken Rimme

tisdag 2 februari 2010

Ninja

När jag i höstas började prova på att virka amigurumis, med hjälp av Mias bok, ville min sambo genast ha en virkad ninja. Eftersom mitt motto i livet är "hur svårt kan det vara?", var jag ju självfallet tvungen att göra ett försök. Såhär gick det:


Alla kläder är avtagbara. Tyvärr är han lite dålig på att stå på egna ben, men det är ju inte fel att ha lite bra böcker att luta sig emot.