onsdag 25 maj 2011

Star Wars Crochet

Om någon någonsin tvekat över ifall virkning och nörderi hänger ihop, är det dags att sluta nu. Jag har alltid fascinerats storligen över människor som går helt upp i sina intressen (och ja, jag är ganska ofta en av dem). Eftersom bebisar är söta och Star Wars (Episode IV-VI) är coolt , så borde en barnvagnsmobil med virkade Star Warsfigurer vara det ultimata.

Både jag och de nyblivna föräldrarna är rätt nöjda.












onsdag 18 maj 2011

Jean-Pierre

Ni kommer väl ihåg Dewey? Länge, länge var han ensam (björn)herre på täppan, men så en dag flyttade Jean-Pierre in.



Jean-Pierre vill helst inte erkänna att han älskar de franska klichéerna, men i smyg önskar han att han levde i 1940-talets Paris, där han kunde diskutera Sartre med likasinnade och beklaga sig över det hårda livet som missförstådd konstnär. Eftermiddagarna skulle han fördriva på något litet rökigt café, där han avnjöt en ljuvlig crème brûlée till tonerna av ett musettedragspel.





De två små herrarna delar min stora passion för böcker och efter att de hittade den här bloggen har det har hänt mer än en gång att jag kommit hem från jobbet och upptäckt att mina bokhyllor blivit omstrukturerade.





Precis som Dewey, tycker Jean-Pierre mycket om att sitta i fönstret och spana ut mot den stora vida världen på andra sidan glaset. Han är dock mycket mer äventyrlig än sin bror och det blev snart uppenbart att det börjar bli dags för Jean-Pierre att flytta hemifrån. Trots att Dewey ser lite ledsen ut, vet både han och jag, att Jean-Pierre kommer att ha jätteroligt i sitt nya hem.





Nu återstår bara för oss att säga "Bon voyage!"och

*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪ Grattis Sally! ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨




tisdag 10 maj 2011

Yoga, vattenmelon och kanel

En fin vän fyllde 30 härom veckan och eftersom jag allra helst ger bort hemsnickrade saker, tänkte jag att det var dags att övervinna stickfobin. Ni vet; virka är enkelt, sticka är svårt och läskigt...
Damen i fråga utbildar sig till världens bästa yogalärare, så när jag hittade ett mönster på yogasockor, var det ju bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång.

Mönstret hittade jag här och jag har använt stickor nr 2 och ett tunt strumpgarn i ull/polyamid som skiftar i rött/vitt/grönt - jag tycker att det för tankarna till en härligt saftig vattenmelon.







De senaste tre veckorna har jag legat hemma och fått väldigt lite gjort, eftersom jag var dum nog att skada ryggen. Det är förvånansvärt vad lite man kan göra när det allra bekvämaste (eller minst plågsamma) är att ligga på mage på golvet. Som alla vet, rättfärdigar sjukdom givetvis bakning. Kardemummamuffins med kanelkräm var en ovanligt lyckad kombination. Mmm...




Nu när jag återfått lite rörlighet och kan sitta upp i alla fall kortare stunder, försöker jag som vanligt undvika skolarbete och städning av lägenheten genom att virka och spana på tv-serier.




 Hoppas ni har en alldeles strålande vecka och helg och att ni får njuta ordentligt av solen!


söndag 8 maj 2011

Toothpaste Twist



Foton: Frida Åberg

Min vän Frida, med bloggen Dollybob , är inte bara en fena på att sticka - hon spinner de ljuvligaste garner på sin spinnrock Anastasia (bara namnet...).  Jag har gått och suktat efter hennes garner länge och för några veckor sedan fick jag äntligen möjlighet att beställa en härva från etsyshopen Friday Studios. Det första stora problemet var att välja - alla färgkombinationer är helt ljuvliga och har lockande namn som Mango Smoothie eller Frozen Peaches . Det garn jag till slut valde heter Toothpaste Twist och är spunnet i supermjuk 100 % merinoull. Här är beskrivningen från shopen:


The colours are bright red, cool turquoise, mixed with a crisp white. The yarn is self striping and will naturally create stripes when knitted.
This yarn is so minty fresh you could almost floss with it.




Garnet är verkligen underbart, både i färg och textur, och mitt nästa problem blev således att komma på vad garnet ska användas till. Jag har funderat och funderat över vad jag ska sticka eller virka - jag vill ju att färgerna ska komma till sin rätt. Efter att ha repat upp ett antal projekt, håller jag nu på med ett par handledsvärmare i resårstickning.Vi får se om det blir ett par färdiga handledsvärmare eller om jag ändrar mig igen - fortsättning följer...