söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag!

Som jag skrev igår, fick jag en rolig beställning inför Alla hjärtans dag. Min bror ville ha något fint att ge till sin sambo och tyckte att det var roligare att köpa något unikt av mig än att leta i en vanlig affär. Av naturliga skäl var vi snabbt överens om att ett hjärta vore fint, men sedan fick jag fria händer.

Här är en liten kärleksängel:

 

  

  

  

Ängeln är virkad i mestadels bomullsgarn. Till håret och hjärtat använde jag ett tunt, mjukt akrylgarn som jag borstade med nagelborste för att få en mjuk och fluffig känsla. Mönstret till hjärtat hittade jag hos stjernfall, men eftersom jag är så hopplös på att följa mönster, har jag ändrat litegrann. Först hade jag tänkt använda mitt fina effektgarn från greenpixey till vingarna, men det blev inte så bra. Det blev dock alldeles perfekt bakom vingarna och längs med nederkanten på klänningen!

Hoppas ni haft en fin söndag!

/Fröken Rimme

6 kommentarer:

 1. Men åh så fin! Hjärtat och vingarna, underbart!

  SvaraRadera
 2. Åh, tack så mycket! :) Jag har glömt att titta in hos dig på några dagar, men nu har jag lagt till dig i min blogglista.

  SvaraRadera
 3. Ängelen är toppen fin! Hade du ett mönster eller var det frihand? Kul att du fick användning av en av garnerna :)

  SvaraRadera
 4. Tack, tack! Den är helt på frihand. Det roliga med att virka figurer är ju, att bara man klurat ut grunderna, så är det bara att virka på :)

  SvaraRadera
 5. För att bara "virka på" måste jag säga att du är fantastiskt duktig. Ängeln är helt underbar! Förutom alla andra fina detaljer på henne föll jag särskilt för frisyren.

  SvaraRadera
 6. Det var den vackraste virkade ängel jag någonsin skådat....tusan vad duktig du är :-)

  SvaraRadera