torsdag 28 oktober 2010

UFO-varning

Nu ska jag berätta en hemlighet om Fröken (ni som redan känner mig kan ju scrolla nedåt till bilderna). Jag är en sådan där människa som består av 110 % ambition och ungefär 1,1% follow-through. Om jag skulle skriva ett inlägg om vart och ett av mina UFOn (UnFinished Objects, för er som ännu inte omvänts till garnnördar), skulle jag kunna blogga varje dag fram till sommaren. Jag VILL ju gärna blogga varje dag fram till sommaren, men helst skulle det handla om saker jag faktiskt gjort färdigt.

Eftersom jag egentligen tentapluggar just nu och absolut inte får sticka eller virka, bjuder jag på lite UFOn. Jag tänker, att om man tar fram trollen i ljuset, kanske man blir sugen på att göra färdigt dem (visst var det så det gamla ordspråket löd?).


Strumporna är egentligen färdiga. Men, ni förstår ju - det borde vara två av varje...

Jag har ju sagt tidigare, att jag ska lära mig sticka strumpor och sockor i höst. Det känns som om jag börjar få lite flyt i det nu. Problemet är ju bara, som vanligt, att det är så vansinnigt tråkigt att sticka två av varje. Nu har jag dock en plan (man kan också kalla det en efterkonstruktion, om man är petig) - eftersom det är så roligt med variation och att se hur strumporna blir med olika garn, stickar jag en av varje ett tag. En vacker dag kommer jag varvet runt och har lyckats sticka två av varje färg. Bra, va?


Jag såg så många citronsjalar på olika bloggar i vintras, att jag var tvungen att prova. Den här ska ju "bara" blockas och få en extra kant i benvitt (notera helst inte att den ser lite underlig ut i mitten - det är svårt att sticka!).

Min första stickade trekantssjal. En virkad picotkant och lite blockning, så är den färdig att användas.


Ha en strålande helg!

2 kommentarer:

 1. Du har min fulla sympati... har en korg här i hörnet i mitt eget pysselrum, den tänkte jag man kunde stoppa ner såna saker som man håller på med (...UFO:n med andra ord...) och den blev omedelbart proppfull...
  I övrigt tycker jag din idé om sockorna var förträfflig, helt rätt inställning!! =) ♥

  SvaraRadera
 2. Halkade in här på din blogg - dras till UFO-inlägg...
  ...för att inspireras att göra färdigt mina egna!
  Jag är nu med i en utmaning "veckans UFO"
  Är du nyfiken och vill veta mer så får du kolla in hos http://mariasgarnhandelser.blogspot.com/2010/09/veckans-ufo-vecka-39-fore.html
  Lycka till med ditt sockprojekt!

  SvaraRadera