tisdag 19 januari 2010

Dewey

Idag började jag min nya kurs i Dewey Decimal Classification system och då passar det väl bra att introducera det senaste tillskottet i familjen:

 Dewey

Dewey hade en mycket fin barndom, som han ofta och gärna minns och berättar om. För det mesta lyckas han inflika att "det var bättre förr, när böckerna var läderinbundna och barnen hade fler nallar än plastleksaker".

 
Även om Dewey oftast gömmer sig bakom en erkänd klassiker, läser han, i hemlighet, gärna serietidningar och Kitty-böcker.

 
Sedan Dewey förstod att de köttätande blommorna inte kan smälta nallebjörnar, kan man ofta se dem försjunkna i djuplodande samtal.

 
Ibland blir längtan ut i vida världen stark. Tills Dewey kommer på att han inte gillar att bli blöt. Då är det skönt att kunna betrakta världen genom fönstret.

 
Dewey har självfallet en egen säng, men vi hittar honom oftast i bokhyllan, med en gammal bok under huvudet.

Först hade vi tänkt att Dewey var redo att flytta hemifrån, men nu har vi fäst oss så vid den lille kamraten, att han får bo kvar hos oss. Som tur är, har vi planerat många småsyskon!

/Fröken Rimme

4 kommentarer:

 1. Åååå va han är söt:)
  Postade garnet till dig idag så förhoppningsvis är det hos dig på fredag.

  SvaraRadera
 2. Tack! :)

  Jag ser verkligen fram emot garnet - lever fortfarande i ett litet lyckorus efter att ha vunnit :)

  SvaraRadera
 3. hahahaha såån söt liten nallebjörn! o sjukt gullig historia... gillar att han har diskutioner med köttätande växten :P

  SvaraRadera
 4. Vilken gullig en va? Och kompis med den köttätande växten!

  Du har en mysig blogg tycker jag, här måste jag hänga oftare!

  Kram

  SvaraRadera