fredag 29 januari 2010

Små, små mössor

De senaste dagarna har jag experimenterat med olika mönster på bebismössor och fastnat lite för den där Lilla- huset-på-prärienlooken. Ni vet, där Laura Ingalls sprang nedför kullarna i sin bahytt och utdelade lillgamla visdomsord till höger och vänster.

Mössan i mjuka naturfärger är virkad i ett flerfärgat garn i en blandning av bomull och ull, mest bomull. Det är ett väldigt mjukt och fint garn och mössan blir nog därför en perfekt vårmössa. Storleken är ca 6 månader- 1 år, beroende på huvudstorlek och den är rejält töjbar.

Om du vill ge ditt barn den där rätta nybyggarlooken, är det bara att du hör av dig.Den ljusblå mössan är virkad i akryl i samma garn som de blå/bruna vantarna i ett tidigare inlägg. Den är väldigt mjuk och varm och tillsammans med en tunn bomullsmössa blir den en perfekt vintermössa. Storleken är tänkt till en nyfödd med ett huvudmått på ca 35-38 cm.

Den bedårande bebisbahytten kostar 110 kr inkl. frakt.Den nedersta mössan var så rolig att virka, att jag håller på att prova ut lite andra färgkombinationer. Jag tar tacksamt emot förslag!

Ha en riktigt fin helg i vinterkylan!
/Fröken Rimme

3 kommentarer:

  1. Jättefina små mössor, jag gillar "lilla-huset-på-prärien-looken", det är dessutom en av mina favoritserier :P

    SvaraRadera
  2. Tack! :) Visst var det en fantastisk serie? Jag har inte sett den på många år, men det är en sådan där serie man blir glad i magen av. Nuförtiden får jag samma fix av Gilmore Girls :)

    SvaraRadera