fredag 29 januari 2010

Små, små mössor





De senaste dagarna har jag experimenterat med olika mönster på bebismössor och fastnat lite för den där Lilla- huset-på-prärienlooken. Ni vet, där Laura Ingalls sprang nedför kullarna i sin bahytt och utdelade lillgamla visdomsord till höger och vänster.

Mössan i mjuka naturfärger är virkad i ett flerfärgat garn i en blandning av bomull och ull, mest bomull. Det är ett väldigt mjukt och fint garn och mössan blir nog därför en perfekt vårmössa. Storleken är ca 6 månader- 1 år, beroende på huvudstorlek och den är rejält töjbar.

Om du vill ge ditt barn den där rätta nybyggarlooken, är det bara att du hör av dig.



Den ljusblå mössan är virkad i akryl i samma garn som de blå/bruna vantarna i ett tidigare inlägg. Den är väldigt mjuk och varm och tillsammans med en tunn bomullsmössa blir den en perfekt vintermössa. Storleken är tänkt till en nyfödd med ett huvudmått på ca 35-38 cm.

Den bedårande bebisbahytten kostar 110 kr inkl. frakt.



Den nedersta mössan var så rolig att virka, att jag håller på att prova ut lite andra färgkombinationer. Jag tar tacksamt emot förslag!

Ha en riktigt fin helg i vinterkylan!
/Fröken Rimme

onsdag 27 januari 2010

Kreativ Blogger



Jag har fått en award! Min allra första! Jag fick den redan förra veckan, från underbara Greenpixey , men eftersom jag har varit sjuk, har jag inte hunnit skriva om det än. Awarden(heter det verkligen så på svenska? Nej. Hädanefter kallar jag den "utmärkelsen") kommer med några små uppmaningar, nämligen:


* Kopiera utmärkelsen till din blogg.
* Länka till den som gav dig utmärkelsen.
* Berätta 7 intressanta fakta om dig själv.
* Välj 7 andra bloggare som du skickar utmärkelsen vidare till och länka dem. Skriv en kommentar i deras bloggar så att utmärkelsen uppmärksammas.

Vad innebär egentligen "intressanta fakta"? Nåväl, here goes:

1. Jag är väldigt slarvig och tycker inte om att städa, men vantrivs när det är stökigt.

2. Jag tycker att det är jätteroligt att påbörja nya saker, men har lite svårt med genomförandet. Klappar mig själv på axeln varje gång jag lyckas fästa alla trådar i ett virkprojekt eller vika färdigt all tvätt.

3. Jag älskar katter och tar alla chanser att få krama på mina vänners pälsänglar. Tyvärr är min sambo allergisk, så det blir inga katter här hemma.

4. I hela mitt liv har jag sett mig själv som blyg och tillbakadragen, men när jag säger det till mina vänner, skrattar de bara åt mig.

5. Jag avgudar kanel i alla former, framförallt för doftens skull.

6. Jag är utbildad smed, vilket inte alltför sällan leder till utropet: "Coolt! Kan du smida ett svärd åt mig?"

7. Jag har aldrig riktigt vuxit ur bokslukaråldern, utan läser gärna ett par böcker i veckan(helst fler).

Och nu till vidarebefordrandet av utmärkelsen... Det är så svårt, sådant här. Jag läser massor av kreativa bloggar varje dag och många av er har ju fått utmärkelser förut. Nu är det ju inte min uppgift att vara "rättvis", utan jag väljer helt enkelt sju bloggar som jag känner lite extra för just nu(utan inbördes ordning):

* Sticka Utan Fika - ett jättebra initiativ, där man kan få alla fördelar hos en sy/pyssel/stick/virkträff(förutom fikat).

Tefrossa - en underbar blogg om te. Hur kreativ är man inte, om man kan komponera ihop sina egna tesorter?

sunnasblogg - Sunna är alltid lika inspirerande och nu får hon ytterligare en utmärkelse att lägga till samlingen.

* En kreativ liten blogg - fantastiska amigurumisar. Det var faktiskt Mias bok som fick mig att återuppta virkandet efter många års träda. Tack!

* Helt virkad - Idas blogg är inte bara jättefin, hon delar dessutom med sig av massor med mönster.

* Ulliga gulliga saker - denna kreativa dam har redan fått massor av utmärkelser, men hon är än mer värd att uppmärksammas just nu, eftersom hon säljer en av sina vackra skapelser till förmån för UNICEF-

* Greenpixey - jag måste helt enkelt skicka tillbaka den här, eftersom Greenpixey är en av mina absoluta favoriter.
Nu är det dags för mig att ta tag i mina studier(och kanske virka litelitelite).

Ha en fin vecka och helg!

/Fröken Rimme 

Små, små vantar





Som jag skrev i förra inlägget, kan jag inte riktigt komma över hur sött allt blir i små storlekar. Och hur söta är inte de här små babyvantarna?

De grå/rosa är ungefär 12 centimeter i omkrets och 11 centimeter långa. De blå/bruna är lite mindre, ca 11 centimeter i omkrets och 11 centimeter långa. Båda par är virkade i mjukt, töjbart akrylgarn och tvättbara i 40°C. Varje par sitter ihop med ett virkat band som kan dras genom jackärmarna, så att liten inte tappar dem.

Om du vill adoptera världens finaste vantar, är det bara att skicka ett mail. Varje par kostar 150 kr inkl. frakt.

/Fröken Rimme



 °

Små, små skor





Är det inte så, att allt blir gulligt, bara det är tillräckligt litet? Jag tycker i alla fall att de här babyskorna blev alldeles underbara! De är virkade i mjukt akrylgarn och innermåttet är ca 10 cm. Den turkosa färgen drar nog något mer åt grönt än på bilderna.



/Fröken Rimme 


fredag 22 januari 2010

Tut-tut!

Imorgon ska vi gå på födelsedagskalas hos en liten treåring som tycker om bilar och mjukdjur. Vad passar då bättre än en kramgo polisbil?


Ikväll ska vi ut och fira vår nya bostad. Bubbelbadkar here I come!

/Fröken Rimme

tisdag 19 januari 2010

Dewey

Idag började jag min nya kurs i Dewey Decimal Classification system och då passar det väl bra att introducera det senaste tillskottet i familjen:

 Dewey

Dewey hade en mycket fin barndom, som han ofta och gärna minns och berättar om. För det mesta lyckas han inflika att "det var bättre förr, när böckerna var läderinbundna och barnen hade fler nallar än plastleksaker".

 
Även om Dewey oftast gömmer sig bakom en erkänd klassiker, läser han, i hemlighet, gärna serietidningar och Kitty-böcker.

 
Sedan Dewey förstod att de köttätande blommorna inte kan smälta nallebjörnar, kan man ofta se dem försjunkna i djuplodande samtal.

 
Ibland blir längtan ut i vida världen stark. Tills Dewey kommer på att han inte gillar att bli blöt. Då är det skönt att kunna betrakta världen genom fönstret.

 
Dewey har självfallet en egen säng, men vi hittar honom oftast i bokhyllan, med en gammal bok under huvudet.

Först hade vi tänkt att Dewey var redo att flytta hemifrån, men nu har vi fäst oss så vid den lille kamraten, att han får bo kvar hos oss. Som tur är, har vi planerat många småsyskon!

/Fröken Rimme

fredag 15 januari 2010

Jag vann!

Igår bloggade jag ju om garntävlingen hos Greenpixey och vet ni vad? Jag vann! Jag som aldrig vinner något annars. Så nu har jag någonting riktigt bra att se fram emot när jag sitter de sista timmarna med hemtentan. Alldeles snart kommer ljuvliga garner komma flygande ända från Wales.

Ha en alldeles strålande helg!

/Fröken Rimme

torsdag 14 januari 2010

Garn!


Idag skiner solen och det är alldeles underbart ute. Egentligen är det för fint för att sitta inne, men eftersom jag ska skriva hemtenta, är jag ju tvungen. I väntan på inspiration(eller kanske snarare ett försök att slippa undan pluggandet) har jag surfat runt lite bland alla underbara bloggar och hittat till greenpixey. Just nu har hon en garnutlottning(som slutar imorgon - skynda, skynda!) och jag hoppas självfallet att bli en av de lyckliga vinnarna!

/Fröken Rimme

torsdag 7 januari 2010

Virkabstinens!

Såhär kring jul och nyår tycks många kunna ta ut lite välförtjänt ledighet. Men inte när man går på bibliotekshögskolan! Nejdå, vi har jobbat på ett grupparbete sedan början av december. Allt som kunde ha gått fel har nog gjort det - avhopp från gruppen, sjukdom och allmänt krångel. Nu är det färdigskrivet, imorgon ska det vara inlämnat och det känns så otroooligt skönt!

Det innebär också att jag nu får tid och energi att börja virka lite mer(förutom att jag har ytterligare två inlämningar nästa fredag(men det talar vi tyst om). Just nu har jag börjat experimentera med skallror. Som jag sagt tidigare, är det ju så roligt att göra saker till barn, eftersom färger och former kan vara så lekfulla. 



Dags att vila lite i soffan med en chick flick och sedan fram med garnet igen! Önskar nästan att jag inte lovat mig själv att hålla mig ifrån de där sötsakerna...



/Fröken Rimme

tisdag 5 januari 2010

Batman på Tradera!

Nu har jag försökt mig ett litet nytt drag och lagt ut min senaste mössa på Tradera.


Ha det fint i kylan!
/Fröken Rimme

lördag 2 januari 2010

Dinosauriemössa

Jag har blivit helt fast i att virka mössor det senaste - särskilt babymössor. Bebisar och småbarn är ju så sjukt söta i lite smågalna mössor med roliga mönster och färger.

Här är en liten mössa som passar dinosaurie(eller drak-)fantasten. Den är virkad i akrylgarn och kan därför tvättas i 40° C. Storleken är ca 6-12 månader och mössan är ganska så töjbar.



/Fröken Rimme

fredag 1 januari 2010

Gott Nytt år!

Nytt år, nya möjligheter. Kanske blir det här året då jag studerar lite flitigare och blir aningen mer organiserad. Alldeles säkert blir det mycket virkat och många lästa böcker - de är ju två av mina mest avkopplande tidsfördriv.

I väntan på att vinna ett av sunnas fantastiskt fina lovikkavantemobilfodral(försök säga det tre gånger fort!), har jag knåpat ihop ett fodral för att skydda min alldeles nyinköpta mobil. En av de roligaste sakerna med att virka, är att det inte finns några gränser för vilka färgkombinationer man kan välja. Min överfyllda garnkorg ser ut som en stor skål med färglada karameller och jag blir alltid på lika gott humör av att gräva i den!

God fortsättning, alla!

/Fröken Rimme