torsdag 27 maj 2010

Grindutställning

Vad är väl bloggande, förutom ett sätt att tuta i sitt eget horn(svengelska ftw!)? Jag har ju berättat att min grind blev utvald till en utställning här i trakten. Invigningen(eller vernissaget, om man vill vara fin i kanten) var i söndags och nu kan även du, som inte tillhörde den väldigt modesta samling människor som trotsade tunga regnmoln, hägrande bröllop och barndop, få chansen att se några bilder. Bor du i närheten av Borås, så missa för allt i världen inte en promenad i Ramnaparken. Även om du inte är intresserad av just grindar, bjuder Borås museum och dess bildsköna omgivning på mycket annat.



Det där med att posera, ja... Jag får skylla på att det är svårt att se lycklig ut när man precis blivit halvt dränkt av Boråsvädret!






Tillsammans med mina fina före detta kurskamrater har jag också smitt en tjusigt rödblommig grind - efter en förlaga på Skansen.




Viktor hade även med ett eget bidrag till utställningen - en grind som bara blir vackrare ju längre tiden går.

Den senaste tiden har jag haft otroligt mycket att göra. Det har liksom inte funnits tid till några extra projekt. Eftersom jag lever efter en liten allt-eller-inget-filosofi, fanns det självfallet ändå tid att baka en smörgåstårta till i söndags. Kanske lite overkill för fem personer, men det är ju så gott! Man får väl tänka att det inte blir så ofta. Och att jag var värd det! Eftersom jag försöker undvika laktos och majonnäs, kan jag dessutom i princip bara äta mina egna smörgåstårtor.

Mmm...

Klockan tolv i natt lämnade vi äntligen in den slutgiltiga versionen av vårt grupparbete, så nu är det tidig helg här! Hoppas ni ser till att njuta ordentligt av solen(?) - det ska i alla fall jag göra!

söndag 16 maj 2010

Award!

 The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world".

Ojojoj. Jag fick en award för ganska så länge sedan. Jag blev jätteglad, men så i villervallan glömde jag att tacka för den, skriva om den och skicka den vidare. Fy mig!

Så tack så jättemycket, Emilia, för att du tänkte på mig! Villkoren för just den här awarden är:

1. Put the logo on your blog or within your post.

2. Pass the award to 12 bloggers.

3. Link your nominees within your post.

4. Let them know they recieved this award by commenting their blog.

5. Share the love and link to the person from whom you recieved this reward. 


Jag vill ju mer än gärna sprida glädjen vidare, men kan inte riktigt välja bland alla fina bloggar, så jag är lite tråkig och skickar den helt enkelt vidare till alla i min blogglista nere till vänster. Ta för er och ta åt er! Och om du inte finns på min lista - ge dig tillkänna, så att jag hittar till just din blogg.

tisdag 11 maj 2010

Tävling hos Mia!

Ja, det blir många tävlingstips här nu, men det är ju så roligt att vara med i utlottningar! Och den här är väl drömmen för alla amigurumitillverkare?


Mia, med bloggen En kreativ liten blogg, lottar ut ett jättepaket med allt du behöver(och säkerligen lite till) för att virka amigurumis. Skynda, skynda!

Tävling hos Mikaela!

Eftersom tiden räcker lite dåligt till för egna inlägg, passar jag på att fortsätta tipsa om tävlingar. Hos Mikaelas läs- och skrivblogg kan man vinna en ljudbok fram till den 23 maj, så passa på att kika in där!

fredag 7 maj 2010

Tävling hos Pysselkiisen!

Tävling


Jag hade ju alldeles glömt bort att jag tänkte vara med i en utlottning som Pysselkiisen och TeFrossa anordnar.


Klicka på bilden och skynda dig att vara med, du också!

Jinx back, double pinky, round the side, double pinky, jinx back!

Det är väl bäst att konsultera de fantastiska Gilmoreflickorna, utifall att jag jinxar mig själv nu. När jag säger att allt går så väldigt bra för tillfället. Det börjar bli vår på riktigt(även om det blåser kallt just idag). Fröerna jag så optimistiskt sådde i mars har blivit friska små plantor.


Jag har sökt, och fått, två jobb jag verkligen ville ha. Ett som verkar roligt och givande under sommaren och ett som dels gör att min ekonomi löser sig för hela hösten och dels ser fantastiskt bra ut i mitt CV.

Och som om det inte var nog med det, så har jag blivit tillfrågad att vara med i en utställning här i sommar. En grind som jag smidde för flera år sedan, och som sedan dess stått lite sorgset lutad mot en vägg i min mors vardagsrum, ska få komma ut på grönbete.




Så ni förstår kanske varför jag tar det säkra före det osäkra och säger ramsan, med stort eftertryck?

Och ja, förresten, jag har ju sökt ytterligare ett jobb, som cirkelledare i amigurumivirkning. Jag tror att det kan bli precis hur roligt som helst, så håll tummarna för att jag får det!

Nu är det alldeles snart helg, fylld av hemtentaskrivning, städning, (förhoppningsvis)virkning och efterlängtad restaurangmiddag.

Ta hand om er!