söndag 27 mars 2011

♥ Library Lover ♥

Ibland när man lite för mycket att göra, är det lätt att man tappar fokus på det som är viktigt. Just nu är mitt liv väldigt hektiskt - jag studerar på heltid och jobbar minst 75%. Tiden räcker liksom inte alltid till och jag märker att det är lätt att känna att jag bara presterar lite halvdant hela tiden - jag lämnar (oftast) in de skoluppgifter som krävs, men har inte tid/ork/whatever att lägga någon större energi på dem. Det är ibland svårt att ens för mig själv riktigt motivera varför jag valt utbildningen.

Så plötsligt händer det. Idag, när jag gick och ställde upp böcker i biblioteket, fick jag utan förvarning en känsla av att jag förstod hur det hela hänger ihop igen. Doften av lite halvdammiga böcker framkallade minnen av hur mamma och jag gick till biblioteket och lånade böcker. Lånekortet var en liten, sliten papperslapp och min favoritbok var Vem ska trösta knyttet? (det är fortfarande en av mina favoriter, förresten). Det är SÅ det ska kännas. Visst, en bibliotekarie gör så mycket mer än att plocka med böcker, men ibland är det precis vad man behöver - att pyssla med, klappa på och bläddra i ett slitet ex av någons favoritbok.

(Hej, jag heter Fröken Rimme och jag är en boknörd.)





2 kommentarer:

  1. =) Du beskriver precis så som jag känner för böcker, det finns inte mycket som slår upplevelsen att slå upp en bok, bläddra bladen lite och känna doften av papper.... mmmmmm!
    Och dessutom sitter filuren på bilden och läser en av mina absoluta favoritböcker av min favoritförfattare vid sidan av Astrid Lindgren och Selma Lagerlöf.

    Ha en underbar vecka ♥

    SvaraRadera
  2. Glömde säga; "Hej, jag heter Nettan och jag är också boknörd!" =D

    SvaraRadera