torsdag 31 mars 2011

Tjocksockar och grytlapp

Jag inser ju att jag borde skriva lite oftare. I bloggvärlden måste man vara aktiv för att räknas - uppdatera ofta och skriv många kommentarer, så får du många läsare. Nåja. Om inte annat, så blir det så opraktiskt att skriva sällan, eftersom det blir så mycket att skriva om varje gång.

För ett tag sedan fick jag en beställning på raggsockar (eller tjocksockar, som han envisas med att kalla det) från en vän norröver. De skulle vara manligt mörka och gärna med någon personlig touch. Och som jag funderade över den där personliga touchen.  Hur mycket kan man göra med raggsockar egentligen? Och hur mycket kan JAG göra - jag är ingen stjärna på att sticka, direkt. Till slut blev det ett par manligt mörka sockar, med (kanske inte riktigt lika manliga) mörkrosa inslag. Av restgarnet blev det en mössa, som jag skickade med som bonus några dagar senare. Tydligen passar både sockor och mössa alldeles utmärkt och det är ju faktiskt det som räknas.Foto: Danne

Jag skrev härom dagen om den dubbelvirkade grytlappen, nu är den äntligen klar. Det blir väldigt bra och tjockt, men oj, vad mycket extra tid det tar! Grytlappen är virkad i Marks & Kattens Viva, färg 1313 och 1316. Mönstret till den  söta tusenskönan har jag hittat hos Fröken Elsas Virkblogg och den är virkad i Viva 1314 och 1316.

Grytlappen är redan på väg till sitt nya hem, där jag hoppas att den kommer trivas.

Ha en alldeles strålande helg - vi får hoppas att kvällstidningarna för en gångs skull har rätt, då de spår vårvärme!

3 kommentarer:

 1. Vilka tjusiga och sockar och jättefin grytlapp :)

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att mottagaren blev nöjd, det var ena riktigt manliga och stiliga sockar och tillhörande mössa! =)
  Grytlappen kommer också göra någon mycket glad, väldigt fina färger och mycket snygg design.
  Jao, du gör så fint =)
  Ha en underbar helg självl! Kram ♥

  SvaraRadera