torsdag 24 mars 2011

If Nobody Speaks of Remarkable Things
Idag har varit en alldeles ljuvlig dag. Jag har skrivit kontrakt på en fin liten lägenhet mitt i stan, fått undan en hel del skolarbete och långlunchat med en underbar partner in crime. Under promenaden hem var jag bara tvungen att stanna upp då och då, för att njuta av hur solen värmde ansiktet.

Hela kvällen igår (och halva natten) hade jag god vän på besök. Det kändes nästan lite som när man gick på gymnasiet, då man kunde spendera timme efter timme med att dricka te och bara prata - fantastiskt mysigt.
Förutom att gårdagen slutade på allra bästa sätt, så har besöket fört med sig lite andra positiva effekter. Min lägenhet är nystädad och fin och jag har gott te och choklad kvar.Nu har jag krupit upp i soffan med te, choklad och en påbörjad grytlapp. Eftersom jag vill att mina grytlappar ska vara så tjocka som möjligt, virkar jag dem i dubbelvirkning. Det går åt ganska mycket garn och tar lite längre tid, men resultatet blir väldigt bra. Vill du prova, är det väldigt enkelt:

(Varje varv vänds med en luftmaska)
1. Lägg upp så många luftmaskor du vill ha
2. Virka ett varv med fasta maskor
3. Nu börjar du dubbelvirkningen genom att sticka virknålen genom bakre maskbågen och förra varvets främre maskbåge (på första varvet blir det den av luftmaskbågarna du inte virkat i förut)Fortsätt på samma sätt tills grytlappen är så stor som du vill ha den (och glöm inte att alltid vända med en luftmaska).
2 kommentarer:

 1. Det där låter ju intressant. Ska nog provas vid tillfälle.

  SvaraRadera
 2. Det låter som en riktigt perfekt dag tycker jag! Härligt!

  Tack för din kommentar. Ja, det är väl magstarkt att man skall behöva blogga så ofta för att inte folk skall tröttna, eller hur? Det är ju en kreativ syssla, som inte kan schemaläggas. Nej, då får vi nog vara glada och tacksama för de (få) följare vi har, TROTS sällsynta inlägg. De som är kvar är guld värda!

  Ha en skön helg!

  Lena

  SvaraRadera