fredag 26 mars 2010

Liten uppdatering

Det händer inte så mycket på bloggen för tillfället. Jag har fullt upp med skola, flytt och beställningsvirkande. Dock kan jag ju passa på att visa lite bilder på vad som händer för tillfället(Egyptenresan avhandlar jag i ett senare inlägg).

Jag har en sådan tur, som har så fina människor i mitt liv! Förra veckan fick jag en färgsprakande vårbukett av mamma och en jättefin bok av min sambo. Jag älskar att ge bort spontana små presenter, men det är ju såklart väldigt roligt att få dem också.


Den underbara tulpanbuketten har tyvärr blommat över nu, men jag har kvar kvistarna, där bladen precis börjar slå ut.

Boken har jag bara hunnit bläddra lite i, men det ska bli väldigt roligt att prova lite nya mönster(och spännande att se om jag lyckas hålla mig till dem!). Särskilt sugen är jag på att virka de fina bootsen.Ja, just det, jag har ju färgat garn också! Jag blev så sugen när jag läste den här beskrivningen av hur man färgar bomullsgarner och beställde genast garn och färg på nätet. Eftersom jag är nybörjare, blev det en hel del experimenterande. Kanske blev färgerna lite mildare än jag vanligen brukar välja, men det fina i kråksången(vilket märkligt uttryck, egentligen), är ju att det faktiskt går att färga om. Jag blev i alla fall väldigt nöjd och eftersom jag har garn kvar, blir det nog en ny färgsession snart. Det enda bakslaget är, att jag varken har en nystvinda eller nystmaskin och det tar lååång tid att nysta för hand. Förhoppningsvis kan det bli nästa månads investering.

Nu ska jag virka, städa och plugga vidare. Nästa vecka ska ett par beställningar levereras, så då kan jag äntligen visa upp dem!

Hoppas ni får en solig och rolig helg!

3 kommentarer:

 1. Oj, så fint det blev!! Jag gillar särskilt den rödrosa, underbar färg. Nystmaskin är en guds gåva till garnberoende, med viss beroendevarning och nystvindan hjälper ju till en väldig massa den också.

  SvaraRadera
 2. Åh, vad roligt med en ny bok! *avis* ;-) Var finns den att köpa?

  SvaraRadera
 3. Ja, men det är ju så galet roligt att färga! Man vet inte exakt hur det ska bli, förrän man sköljt ur all överskottsfärg. De rosa blev överlag väldigt fina och färgstarka. Grönt var riktigt svårt att få till. Ska nog köpa en annan gul sedan, för den här var lite åt det orangea hållet.

  Ja, jag hade inte sett den förut. Jag tror att min sambo fyndade den på ICA Maxi. Jag köpte faktiskt en annan bok där alldeles nyss, med mönster på virkade babykläder. Väldigt fin, den också. Även om det finns mycket på nätet, är det ju något speciellt med att bläddra i en bok :)

  SvaraRadera