tisdag 10 maj 2011

Yoga, vattenmelon och kanel

En fin vän fyllde 30 härom veckan och eftersom jag allra helst ger bort hemsnickrade saker, tänkte jag att det var dags att övervinna stickfobin. Ni vet; virka är enkelt, sticka är svårt och läskigt...
Damen i fråga utbildar sig till världens bästa yogalärare, så när jag hittade ett mönster på yogasockor, var det ju bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång.

Mönstret hittade jag här och jag har använt stickor nr 2 och ett tunt strumpgarn i ull/polyamid som skiftar i rött/vitt/grönt - jag tycker att det för tankarna till en härligt saftig vattenmelon.







De senaste tre veckorna har jag legat hemma och fått väldigt lite gjort, eftersom jag var dum nog att skada ryggen. Det är förvånansvärt vad lite man kan göra när det allra bekvämaste (eller minst plågsamma) är att ligga på mage på golvet. Som alla vet, rättfärdigar sjukdom givetvis bakning. Kardemummamuffins med kanelkräm var en ovanligt lyckad kombination. Mmm...




Nu när jag återfått lite rörlighet och kan sitta upp i alla fall kortare stunder, försöker jag som vanligt undvika skolarbete och städning av lägenheten genom att virka och spana på tv-serier.




 Hoppas ni har en alldeles strålande vecka och helg och att ni får njuta ordentligt av solen!


5 kommentarer:

  1. Vilka fina sockor det blev :)

    SvaraRadera
  2. Supersnygga sockor - vilken present!

    SvaraRadera
  3. Vilka sockor! Underbara! Bra stickat! Krya på dig också. Fortsätt med bakning och virkning - det är fina terapier!

    SvaraRadera
  4. Fina sockar! Mycket finare än några av dem i mönstret.

    SvaraRadera
  5. Tack, vad snälla ni är :) Det är nästan så att jag vågar mig på att fortsätta sticka mönster...

    SvaraRadera